EGYÉNI

Egyéni, személyes konzultáció, pszichológiai tanácsadás


Az egyéni tanácsadásról
2002 óta fogadom egyéni klienseimet és nyújtok pszichológiai tanácsadást számukra. Munkám során elsősorban a tranzakció analízis módszertanára támaszkodok, azt követem. Ez elsősorban két dolgot jelent. (1) Szerződéses módszert alkalmazok, ami azt jelenti, hogy miután kliensemmel kölcsönösem megismertük egymást és az előttünk álló feladatot, közös döntést hozunk arról, hogy tudunk-e együtt dolgozni vagy nem. Ha igen, akkor kölcsönösen dolgozzuk ki, fogalmazzuk meg a célt és az eléréséhez szükséges tennivalókat. (2) A nyílt kommunikáció abban segít, hogy rejtett üzenetek nélkül, folytonos visszajelzést adjunk egymásnak arról, amit hallunk és amit gondolunk.
Mikor érdemes egyéni pszichológiai tanácsadáson részt venni?
Számos oka lehet annak, hogy valaki pszichológiai tanácsadást kérjen. A közös nevező általában mégis a stressz. Nincs általános szabály arra vonatkozóan, hogy milyen hosszú egy ilyen tanácsadási folyamat. Van, hogy egy alkalom elég. Ilyenkor a kliens megerősödik abban, amit már előtte is tudott, csak valamiért egy, a problémáját külső szemszögből észlelő személlyel is meg akarta osztani. Máskor 5-10 alkalom szükséges ahhoz, hogy a kliens által kívánt változás bekövetkezzen. És olyan is van, hogy mondjuk 10 alkalom után egy szünet következik és újabb 5-10 alkalomra történik szerződés a probléma jellegétől függően (ilyen lehet például a gyász vagy egy mélyebb önismereti munka).
Kulcsszavak:
Pályaválasztás Karrier Munkanélküliség Költözés és szétköltözés Házasság, párkapcsolatok LGBT Munkahelyi konfliktusok Szorongásos tünetek Álmatlanság, alvászavarok Specifikus félelmek leküzdése Átmeneti krízisek Gyermekneveléssel kapcsolatos kihívások Az élet irányának elvesztése Függőségek, kényszerek Frusztráltság, harag kezelése Önbecsüléssel kapcsolatos problémák Szomorúság, nyomott hangulat Külföldre költözés, hazaköltözés Halál, gyász
Részletek
Jelenleg Budapesten a Tűzoltó u. 79. Fsz. 6-ban (1094) fogadom ügyfeleimet. 2019 őszétől pedig frissen felújított vidéki rendelőmben (2060 Bicske, Bagolyvár 1/H 8306) is elérhető leszek. Egy alkalom 60 percig tart, amelynek ára 9000 Ft. Bejelentkezés, információ, kapcsolatfelvétel módjai: +36 70 620 6078 (mobil, sms, WhatsApp); Facebook, vagy Email (részletek a főoldalon, a lap alján).
Pszichológusi hitvallásom
A pszichológusi hivatással kapcsolatos hitvallásom hét pontban: 1. Mások segítésének sikere nem a speciális eszközök vagy módszerek alkalmazásán múlik, hanem a segítő személyiségén, és azon a szándékon, ami a beavatkozást vezérli. 2. A segítő és a kliens közötti tér legalább annyira szent és transzformatív, mint a kliens és kihívásai, családja vagy más kapcsolatai közötti tér. 3. A segítő nem az adott probléma szakértője. Inkább elomozdító abban, hogy a kliens a lehető legjobban ki tudja bontakoztatni autonóm működésmódjait. 4. Mind a segítő, mind pedig a kliens rendelkezik tapasztalatokkal. Ezek sem helyesek vagy helytelenek, megfelelőek vagy nem megfelelőek, egészségesek vagy egészségtelenek. Tapasztalatok, amelyek bázisán kibontakozhat a tanulás, a fejlődés. 5. Ha a kliens több választási lehetőséggel rendelkezik, nagyobb szabadságot élhet át. A segítő kulcs szerepe abban rejlik, hogy a kliens jobb térképpel rendelkezhessen, amely több választási lehetőséget nyújt az élet helyzeteiben. 6. A segtő és kliense "utastársak" az élet ösvényén, amelyen egy meghatározott ideig egyenrangú partnerként haladnak. 7. A kapcsolatnak nem az a célja, hogy a segítő és/vagy a kliens jól érezzék magukat. Önismeretünk fejlesztése és korlátaink reális felismerése elsőbbséget élvez. Ez azt is jelentheti, hogy egy adott kliensnek nem az aktuális, hanem egy másik segítő megfelelőbb lehet.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Amennyiben egyéni tanácsadásra szeretne hozzám jönni, kérem vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségeimen. Egy első időpont megbeszélése után tudunk találkozni és dönteni arról, hogy tudunk-e együtt dolgozni az adott témán.